PET NAJSKUPLJIH PARFEMA NA SVETU – 2020

Najskuplji primerci parfema na svetu zadovoljavaju i druga čula, pored mirisa. Bočice su tako precizno izrađenje od najskupljih kristala i zlata, da opravdavaju cenu i od više stotina hiljada dolara.

Za Clive Christian parfem kažu da je pravi dragulj i dragoceni pribor za kraljicu Viktoriu koja ga ima uvek na sebi. To je mešavina cveća iz celog sveta, a kristalna bočica sa okovratnikom od 24 karatnog zlata, ima utisnut pečat sa dijamantom u sredini. Cena ovog primerka je 215 000 američkih dolara.

Paco Rabanne 1 milion luks izdanje parfema od 18-og zlata ima čist, luksuzan, ekscentričan miris veoma retke vrste, i nalazi se drugi na listi najskupljih parfema na svetu. Košta 57 000 američkih dolara a spakovan je u veoma raskošan kofer zlatne boje sa dijamantskom krunom na vrhu. Dizajn je osmislio Lavrenc, a parfem je dostupan samo za odabrane kupce. Ora Ito parfem, nešto jeftiniji od Paco Rabana, od 45 000 dolara, čiji je miris odabrao čuveni Ito, sin najpoznatijeg pariskog modnog dizajnera Paskap Marabito, nalazi se na trećem mestu liste.

Les Larmes Sacrees de Thebes of Baccarat je parfem mirisa droge ili parfem fanatika. Jednostavno, miris orijentalnih tema zavođenja, sačinjen od divljih jasmina, geranijuma, bibera, kardamona, ćilibara, mošusa, sandalovine i još nekih tajnih sastojaka. Boca nije tako atraktivna u obliku je piramide, izrađena od skupih ogledala i košta 6 800 dolara. Notorius – Ralph Lauren parfem nalazi se peti na listi najskupljih parfema. Iako je Ralph Lauren više poznat po odeći, ovaj parfem je osvojio svet. Spoj mirisa ribizle, čokolade i mošusa spakovan u bocu košta 3 540 američkih dolara.

Ostavite odgovor